2013 Kung Arthur

2013 Kung Arthur

Visades från
17/04 2013
till
21/04 2013

Sagateatern

Tänk er tillbaka till en tid där alltid var som det skulle vara. Varför? Därför! Ett dräpande argument redan på den här tiden.

Kvinnan stod vid spisen och levererade barn på två löpande band. Det fanns ett flickband och ett pojkband. Nej, dröm er inte bort till ”Sahara hotnights” eller ”New Kids on the Block”. Det är fel, fel, fel. Det här är löpande band. Flickbandet gick till en tomte som ofta hette Mårten som snabbt snickrade ihop en liten spis till flickebarnet. Gav henne lite barbies och ett dockhus så hon kunde träna på verkligheten. Och när hon var redo fick hon egna löpande band där hon i sann kvinnoanda stolt kunde stå.

Pojkbandet gick direkt ut till garaget. Där jobbade ofta en tomte som hette Olaf. Han gav den lilla pojken en yxa och några mackor och la honom i skogen. När han var redo att börja hugga så var han en hederlig hantverkare. Skulle någonting oväntat hända innan så var han antagligen av fel virke.

Ja, så var det på den här tiden. Tiden i fråga kallades ”den mörka medeltiden”. Så det är tur det inte finns några tecken kvar av den nu för tiden när folk vet bättre, eller hur?

Under den här tiden fanns det också adligt folk. Ni vet med riddare som slentrianrider häst hela dagarna i full rustning. De blir förstås tvungna att stanna varje gång de har chansen för att tömma en tub tigerbalsam. Stöter de på någon annan riddare i skogen drar de snustorra skämt de tänkt ut veckor i förväg och firar av varandra med lakritshots. Ungmöer sitter i färgglada torn och väntar på att bli räddade. Det finns ganska lite att göra medan de väntar så efter ett tag börjar de prata med småfåglar och sticka en bild av sin älskade. Vilket inte alls verkar vrickat med tanke på att de aldrig träffat eller ens vet vem killen är. Tur de har småfåglar att snacka med om det blir jobbigt.

I slotten bor kungar och drottningar. De gör faktiskt ungefär samma sak som äldre folk nu för tiden. De klagar på inredningen. Skillnaden är att de faktiskt har lite större rätt att klaga med tanke på att de troligen har 107 rum i färgskalan grått.

Små prinsar och prinsessor har inte så mycket att göra med tanke på att kottdjur var lyx på den här tiden. Så de roar sig med att räkna alla slottets trappsteg under sin uppväxt. Som tur var kan de bara krypa i början och räknar rätt kasst, så de är oftast inte klara förrän lagom till puberteten. Vilket ju är passande för då hjälper inga leksaker i världen från vad som kommer drabba dem.

I en borg långt borta, ni vet på andra sidan skogen, i sagornas land föddes på den här tiden en gosse som hette Arthur. Han var Britanniens blivande konung. Men Arthur var inte riktigt som de andra barnen.

Som tur var hade han trollkarlen Merlin som beskyddade honom.

Sagorna och myterna om kung Arthur är lika olika som många. Men som tur var har vi en kontakt inom Säpo, som snackat med interpol, som i sin tur mailade maffian på Grönland, som drog i lite trådar hos tomten, som var extra bra ”kompis” med moder natur så hon var lite schysst och gick ner i ”Sanningens arkiv” och hämtade den sanna historien om Arthur. Så utan omsvep eller klur och krusiduller så vill vi i Umespexarna stolt presentera 2013 års umespex.

Varsågoda!

Vi ger er KUNG ARTHUR!

Hej! Vi vill samla lite information om hur du använder hemsidan för att kunna förbättra den, går det bra? JaNej
471