2008 Al Capone

2008 Al Capone

Visades från
09/04 2008
till
13/04 2008

Sagateatern

Al Capone, även kallad ”Scarface”, föddes 1899 i Brooklyn, New York. Han växte upp till att bli en av modern tids mest kända bovar, en symbol för organiserad kriminell verksamhet och det blir man minsann inte av att sitta hemma och virka grytlappar. Nä fy fan, han stal, slog ihjäl, mutade, rånade, brände, svor en hel del, torterade, smugglade, skattefuskade, kissade på smådjur och fick i allmänhet folk att må lite sådär.

”Men Al Capone som spex?”, tänkte vi. ”Vad var det för spån som kläckte den idén? Maffiaaffärer och mördare? Spex ska ju vara lättsamt för tusan! Ett lustspel! Vad skulle vår underbara publik säga till oss? Bu? Nej så får det inte gå till när det är 20-års jubileum och allt! Vad gör vi nu? Jag vill hem.”

Ungefär så sa vi. Fast sen glömde vi bort det. Det är inte lätt att minnas när ingen skriver ner något. Vi hade inget papper så vi försökte skriva på varandra istället. Ingen ville bli skriven på heller så det blev ett jäkla liv varenda möte. Dålig stämning typ och vi tappade lite folk i föreningen… Fast möten, schmöten egentligen. Folk kommer ju ändå bara dit för att äta kakor.

Hursomhelst – Al Capone avslutar Umespexets andra decennie och det gör vi med våld, snusk och lite musik. Al Capone- en riktig pjäs!
P.S. Det sitter lite öronvax under sätet på plats 9, rad 4. Kan vara bra att veta så ingen lägger en stor väska undertill eller dylikt.