2007 Snövit

2007 Snövit

Visades från
18/04 2007
till
22/04 2007

Sagateatern

Snövit är en gammal folksägen som nedtecknades av bröderna Grimm. Sagan om Snövit tros ha sitt ursprung i det medeltida Italien och har spridits som muntlig tradition över hela Europa. Den innehöll bland annat sju dvärgar, en prins, magisk spegel, förgiftad frukt och en livrem. I en albansk version, nedtecknad av Johann Georg von Hahn i boken ”Griechische und albanesische Märchen. Gesammelt, übersetzt und erläutert” (1864), bodde Snövit med 40 drakar.

Drakarna var alla döpta efter veckodagarna i den forntida Albanska kalendern, men det är det ingen som vet… förrän nu. Äh, vi skojar bara. Tror ni verkligen att vi skulle göra ett spex med 40 drakar? Ni är ju rent av från vettet. Var skulle vi få all silvertejp ifrån? I vår version händer ingenting av det där. I vår version händer egentligen ingenting alls. Vi lovar. Okej, det händer lite grann, men vi får inte avslöja allt så här kommer en liten teaser (detta utdrag motsvarar 5 spexminuter):

I en rosa sagovärld bor Snövit med sin hund. Allt är vackert och politiskt korrekt. Men en dag händer det ofattbara. Hunden tappar huvudet! Snövit blir ledsen, men tröstas av den magiska ekorren. Men innan ekorren säger de magiska ekorrorden, försvinner han i en puff av rosa rök. Puff!, säger det, och allt blir rosa. ”Vad är meningen?”, undrar Snövit, men inte gräver hon ner sig för det. Då åker hon hellre lådbil med en liten finsk gubbe. Färden går mot stora staden där de stannar för att köpa lök, men plötsligt… Spännande, spännande.

Hej! Vi vill samla lite information om hur du använder hemsidan för att kunna förbättra den, går det bra? JaNej
461