1998 Elisabet I

1998 Elisabet I

Visades från
19/03 1998
till
22/03 1998

Sagateatern

Detta var året då det bland annat avslöjades att jungfrudrottningen Elisabet I minsann inte spottade i chokladflaskan, hon var en riktig Drake samt den logiska orsaken till att vi har kjol.

Ärkebiskopen av Canterbury gjorde ett inlägg i arbetskraftsinvandringsdebatten när han importerade tre utländska prinsar för att försöka undvika kris i den kungliga befolkningsfrågan och producera en tronarvinge. Drottningen av England måste gifta sig för att biskopen av Canterburys planer skall gå i lås. De slemmiga spanjorerna, däremot, försökte få Elisabet mer intresserad av choklad än män, vilket var en framgångsrik strategi ända tills Henrik VIII spökade till deras planer. Inte ens tre friare från kontinenten kan beveka henne – och vad sade de Sade att de Sade sade, sade de Sade? I detta spex fanns både en tydlig feministisk och queer-teoretisk vinkel. Detta framförallt i sista akten där det förekom både bondage, smisk och lesbisk kärlek.

Detta år firades tioårsjubileet med kostsam pompa och ståt, vilket fick tjäna som substitut för att åka på turné, i och med att det nu började bli ett tag sedan Umespexarna ruinerat sig på att åka på exkursioner.

Hej! Vi vill samla lite information om hur du använder hemsidan för att kunna förbättra den, går det bra? JaNej
469